Søkeplater

Ekstra søkeplater til Whites metallsøkere

Det mest brukte ekstrautstyret til metallsøkere er nok ekstra søkeplater. Originalplatene som følger med Whites søkere, er optimalisert i forhold til  søkeren du kjøper — og selvfølgelig er alle vanntette. Det betyr at du kan  søke under vann til et stykke opp på søkestanga (pass på å ikke få elektronikkboksen under vann) — boksen er regntett.

Det er utviklet spesielle søkeplater som vil gi deg ekstra fordeler under søking. De fleste søkerplatene søker kjegleformet ned i bakken og søker på et mindre område jo dypere du kommer. Andre søker i form av skroget på en båt, stor bredde øverst, men blir smal nederst. Noen plater er sirkulære mens andre er elipseformede. De sistnevnte er spesielt godt egnet ved  vanskelige grunnforhold. Noen plater er rektangulære og søker loddrett ned i bakken.
Her er det nok å velge i. Volumet og overflata er vesentlig for hvor dypt en søker går. Normalt sett søker en detektor opp et kronestykke på rundt 20 cm. Noen ganger går den enda dypere, avhengig av innstilling og grunnforhold..
Store søkeplater går dypere enn de små.
Jeg har flere plater enn dem som er nevnt her.

Det finnes også beskyttelses plater til de fleste variantene.

 
   
   
 

 

 
 

 

 
   
Hot Foot    (6 x 24 cm)  Rektangulær søkeplate 

Jimmy Sierras (produsent i USA) Big Foot og den lille HotFoot er rektangulære. De søker loddrett ned under plata og soper med seg det som måtte finnes i bakken. Denne lille er meget effektiv til å komme innimellom trange steder.

 
Big  Foot søkeplate       

Dette er storebroren til Hot Foot. BigFoot er forbudt på metallsøker rallyes siden den soper med seg for mye funn.  Den skanner over 10x mer bakke enn ei vanlig plate. To spennende og effektive plater. Meget effektiv pinpointing
Dessverre døde byggeren i USA brått og det er derfor leveringsproblemer foreløpig for denne største varianten.

 
Støttestag for store søkeplater. På lager. kr 125 inkl MVA